2015-10-14 15:46:25• hírek • Szatmár.ro

Mi lesz az elhagyott Romtelecom-épületekkel?

A megüresedett épületek állaga romlik - ezek ügyében Kereskényi Gábor a képviselőházban interpellált.

Az egykori Romtelecom - az új tulajdonosa után Telekom - számos épülettel rendelkezik országszerte. Ám ezek nagy része használaton kívül van, állapotuk folyamatosan romlik, a kihasználatlanság senkinek sem jó - különösen, hogy az üresen álló épületek többsége városközpontokban, forgalmas részeken található.

Kereskényi Gábor ezen épületek ügyében interpellált a Távközlési és Informatikai Minisztériumhoz szerdán, két kérdést is intézve ennek vezetőihez. A Telekom ugyanis magáncég, ám a román állam is tulajdonos benne, igaz, csak 46 százalékban. A használaton kívüli épületek állagának romlásával pedig az államot is veszteség éri.

A képviselő arra volt kíváncsi, hogy létezik-e egy stratégia arra, hogy az épületek újra használatba kerüljenek - bárki is volna a kezelőjük - , illetve a többségi tulajdonos hajlandó lenne-e esetleg a folyamatos helyhiánnyal küszködő közszféra számára használatba adni ezeket az épületeket?

A használaton kívüli Romtelecom-épületekkel kapcsolatos gondok Szatmárnémetit is érintik. A szatmári megyeszékhelyen is több épület van a társaság tulajdonában és kong az ürességtől. A Sugárúton található épületről lehulló vakolatdarabok már többször is gondot okoztak, szerencsére személyi sérülés egyik esetben sem történt. Üresen áll a Prahova sétányon is egy épület a Szamos piac szomszédságában, vagy a 17-es lakótelepen. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában található egykori Telefonpalota is csak részben van kihasználva.

"Jó lenne, ha rendeződne ezeknek az épületeknek a sorsa valamilyen formában" - fűzte hozzá a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: